кав'ярні CAFFEGGIO

... для кавоманів

ПРО НАС

Назва кав'ярень CAFFEGGIO походить від поєднання двох італійських слів:
- caffe - що означає "кава",
- solfeggio - що означає дисципліну, яка розвиває уміння чути й слухати музику.

Таким чином, мережа кав'ярень CAFFEGGIO - це місце, де ми допомагаємо кожному гостю розвивати вміння вирізняти аромати і нотки смаку кави, а разом з тим отримувати насолоду від поточного моменту та життя в цілому!

CAFFEGGIO. Смажимо для кавоманів...

Меню напоїв, десертів та перекусів

Подвійна порція свіжообсмажених зерен кави (16г), наша пристрасть і гостинність - саме те, що Вам потрібно, щоб відчувати ритми життя.
Sandwiches/ Desserts
Сендвічи/ Десерти
Авторські десерти та перекуси чудово доповнять довершений напій і не залишать голодним нікого!
Cakes
Торти
Ми самі випікаємо наші торти і безкомпромісно підходимо до відбору кожного інгредієнту. Саме тому наша випічка не тільки смакує, але й є корисною! ;) 
Classic coffee/ Sweets
Класична кава/ Цукерки
Починаючи з 2014р ми обсмажуємо кавові зерна на власному виробництві в Житомирі і готуємо каву тільки із свіжообсмажених зерен (тобто, не більше 45 діб від дати обсмаження). Для гурманів кожних 2-4 тижня ми пропонуємо нові ексклюзивні сорти кави. 
Cold beverages/ Tea/ Cacao
Холодні напої/ Чай/ Какао
В спекотну або просто теплу погоду немає нічого кращого за холодні кавові напої! Вони і смакують, і дарують прохолоду!
Freshly roasted coffee tips
Свіжообсмажена кава в зернах поради
Якщо ви п'єте каву вдома або в офісі, зверніть уваагу на де-кілька порад, які дозволять вам отримувати насолоду від вашого улюбленого напою. Наші бариста обов'язково порекомендують вам щось смачне за вашими уподобаннями та зроблять помел кави, відповідно до способу приготування.
Alcoholic Beverage
Алкогольне меню
Ми пропонуємо шампанське, вина та бренді від невеликих французьських шато, які вирізняються смаком, ароматом та текстурою. Тепер в нашій кав'ярні можна насолодитись не тільки кавою...

КУРСИ БАРИСТА

Ви хотіли б отримати популярну професію "бариста"? Або просто для себе навчитись готувати довершений еспресо чи капучіно? Тоді запрошуємо на курси бариста CAFFEGGIO.
Базовий курс Супер-бариста
- розуміння кави та обсмаження
- розуміння кавомашини та кавомолки
- приготування еспресо та капучіно за стандартами SCAE
Розширений курс Супер- бариста
- приготування напоїв кавового меню
- лате арт
- приготування альтернативними методами
- навики продажу та адміністрування

Запис на курси бариста

Секрети CAFFEGGIO

5 причин випити каву в CAFFEGGIO
З короткого представлення CAFFEGGIO вже стає зрозумілим, що тут можна спробувати не звичайну каву, а отримати особливі враження! Так, ми кавомани і маємо пристрасть до кави та поширення кавової культури! Ми постійно еволюціонуємо в розумінні кавової культури та щиро ділимось із нашими гостями своїми відкриттями! Ми віримо, що настане день, коли люди перестануть пити не смачну і не якісну каву тільки тому, що вона дешева. Люди будуть насолоджуватись цим дивним напоєм з радістю та гідністю.

Елітні зерна кави
В народі кажуть: "Дешева рибка - пагана юшка!" Експерементуючи із обсмаженням кавових зерен із різних регіонів походження, ми авторитетно заявляємо: неможливо приготувати смачну каву із не якісних кавових зерен. Саме тому в свій час ми прийняли рішення самостійно обсмажувати кавові зерна і відтоді приділяємо багато уваги відбору якісних зерен кави із авторитетних ферм, що мають давні традиції вирощування кавових плантацій.

Свіжообсмажена кава
Ми готуємо каву виключно із свіжообсмажених зерен кави! Чому це так важливо? Тому що за 45-60 днів від 50% до 90% ефірних масел, які відповідають за аромат і смак кави, або окислюються, або випаровуються. Можна провести аналогію із хлібом: як свіжоспечений хліб відрізняєтсья від лежалого, так аромат і смак свіжообсмаженої кави відрізняєтсья від кави, яка трохи полежала на складі та полицях магазинів. Саме тому ми рекомендуємо віддавати перевагу не якимсь "розкрученим брендам", а місцевим виробникам.

Подвійна закладка
На відміну від абсолютної більшості кав'ярень, які готують напої з 7-9г меленої кави, ми використовуємо подвійну закладку - 18г! Адже тоді аромат кави стає надзвичайно насиченим, а смак дуже виразним!

Гурман-меню
В наших кав'ярнях виділена окрема позиція - Гурман-меню. Для кавоманів і не тільки ми пропонуємо насолодитись ароматом і смаком, так званої, "спешиалті кави", тобто кави, яка не тільки вирощена в регіонах з унікальними умовами, але крім того вона ще й отримала оцінку експертів (їх ще називають "к'ю грейдерами") вище 80 балів! Кожних 3-4 тижня ми змінюємо сорт кави і, таким чином, даємо можливість кожному гостю подоружвати світом! До речі, детальну інформацію про походження та нотки смау вам залюбки надасть наш бариста!

Наші десерти та перекуси
Сьогодні для більшості наших закладів ми самі готуємо десерти та перекуси. Туж пристрасть, що ми маємо до кави, ми переносимо і на їжу. Тому поруч із класичними десератми, в нас з'явилась лінійка "корисної кондитерки" - це вироби без додавання білого цукру, яєць, борошна... Таким чином, навіть якщо Ви на дієті або у вас існують якісь обмеження в харчуванні, ми все рівно піклуємось про Вас!
Наше обладнання
В приготуванні кави не буває дрібниць! Саме тому ми використовуємо новітнє обладнання!

Кавомашини
Одним з ключових моментів у приготувані кави є стабільність температури води. Коливання навіть в 1 градус не припустимі, адже зміна температури призводить до порушення процесу заварювання і, відповідно, аромату і смаку. Стандартом наших кав'ярень є мультибойлерні кавомашини. На відміну від звичайних, які мають один бойлер для забезпечення усіх потреб, в цих кавоварках під кожну видачу води або пару (групу) передбачено окремий бойлер, плюс є базовий бойлер, для підтримки температури води. Завдяки такій системі забезпечується максимальна стабільність параметрів заварювання кави.

Кавомолки
Якщо Ви запитаєте будь-якого експерта в кавовому бізнесі, що важливіше: якісна кавомолка чи якісна кавомашина? Майже на 100% гарантуємо, що відповідь буде: "Кавомолка". Якщо в кавомолки тупі ножі, або вона не налаштована належним чином, ніяка кавомашина не виправить ситуацію! Саме тому ми приділяємо особливу увагу нашим кавомолкам та регулярно робимо заточку та налаштування ножів! Завдяки цьому, кава саме мелеться, а не "перетирається".

ПІДКАЗКА: Якщо Вам потрібно змолоти каву, ми залюбки зробимо це для Вас у наших кав'ярнях! Вам потрібно тільки вказати, яким способом Ви збиратесь готувати каву!
Наша команда
Хто такі "бариста"?
Бариста - це люди, які є місіонерами кавової культури! Вони не "варять каву", не пропонують Вам "каву з кислинкою чи гірчинкою", або тим більше: "на арабікє ілі купаже")))

Вони люблять каву. Люблять процес приготування кави. Люблять ділитись своїми знаннями і історіями про каву! Переважно, саме такі бариста і працюють в нашій команді! А ще, це надзвичайно привітні і щирі люди! Напевно, найкращі професіонали своєї справи!
"Вітаємо Вас в Кафеджио! Раді Вас бачити знову"
"Гарного дня! Чекаємо Вас завтра!"
Саме такими фразами Вас зустрінуть і проведуть в нашій мережі!
Ми постійно нагадуємо один одному місію нашої компанії, адже: ми - команда ентузіастів, які використовують свої таланти та ресурси, щоб допомагати кожному радіти кожному дню та жити з гідністю!

ПІДКАЗКА: Можливо, Ви хотіли б працювати в такій команді? Якщо так, тоді віправте своє резюме на електронну адресу, вказану на сайті.
7 ознак ідеального еспресо
Відомо Вам чи ні, але з великої кількості кавових напоїв, три напої: еспресо, американо та капучино, - забезпечують понад 2/3 продаж! Нажаль, в багатьох кав'ярнях замість "еспресо" вам приготують якусь бадягу, темно-коричневого кольору і різким гірким присмаком. Без кількох порцій цукру та молока такий "еспресо" пити неможливо! :((((
Разом з тим, правильно приготовлений еспресо - це дивовижний самодостатній (тобто, цукор і молоко не потрібні) напій із виразним ароматом і величезним розмаїттям відтінків смаку. Є 7 ознак, які дадуть Вам чітке розуміння, що Вам приготови ідеальний еспресо.
1. Помел кави. Помел кави має відбуватись безпосередньо перед приготування напою! Якщо бариста набирає каву з якоїсь банки або тарілку, куда вона була заздалегідь помелена, рекомендуємо Вам випити каву в іншому місці.
2. Прогрів групи. Перед тим, як вставити холдер для приготування кави, бариста має прогріти групу. Для цього він має включити пролив води і впродовж 3-5 секунди злити воду. Це дозволить вирівняти температуру води і прогріти патрубки подачі води. Завдяки цьому, при приготуванні температура води буде використовуватись на заварювання кави, а не на прогрів елементів кавоварки.
3. Затримка проливу. Після того, як бариста вставив холдер із меленою кавою в групу для приготування кавового напою і включив пролив води, води не повинна одразу виливатся із носиків холдера. Має бути затримка 3-5 секунд. Якщо її немає, значить кава будет "недо-екстрагована", інакше кажучи, недо-готована і кава буде мита не зовсім приємний кислуватий присмак. Якщо затримка більше 5 секунд - значить буде мати місце "пере-екстракція", і кава буде більше гірчити.
4. Товщина цівки. Товщина цівки має бути як сірник. Більш товста цівка означає, що кава не виварюється належним чином.
5. Колір та еластичність крема (пінки). Колір крема (так називають пінку на каві) має бути кольору скорлупи молодого грецього горіха. Темна крема свідчить про пере-екстракцію ("підгорілу каву"). Білява крема свідчить про недо-екскракцію ("недоготовану каву").
6. Розмір порції. Якщо ми говоримо про еспресо-подібні напої, то це можуть бути такі варіанти:
_ 15-30мл - рістрето (короткий есперсо)
_ 30-60мл - класичний еспресо
_ 60-90мл - лунго або американо (довгий еспресо)
7. Кавовий жмих. Після приготування кави кавовий жмих повинен бути в міру зволожений, щільний та випадати як цільна таблєтка. Якщо жмих більше нагадує "жижу", значить кава не зварена належним чином.

ПІДКАЗКА 1: Завжди запитуйте походження зерен і дату обсмаження. Так Ви зможете краще зрозуміти, чи варто Вам тут пити свій еспресо.
ПІДКАЗКА 2: Завжди звертайте увагу на чистоту одягу бариста, його робочого місця і кавоварки. Якщо вони брудні - рекомендуємо Вам випита каву в іншому місці.
Рецепти кави 01
Рецепт “Кави колд-брю” (з англ. “cold brew” — холодне заварювання):
Колд брю - вишуканий прохолодний напій для спекотної пори року. Для приготування напою знадобиться чиста скляна ємність з кришкою (наприклад, френч-прес). Взяти 100-200г меленої кави з розрахунку на 1л води та висипати каву в чисту ємність або френч-прес.
Залити холодною водою.
Настоювати 12-24 годин. Якщо ємність стоїть в холодильнику - то настоювати потрібно не менше доби. Процідити через ситечко, гущу НЕ віджимати, щоб не було гіркоти. При настоюванні у френч-пресі опустити поршень до гущі, але не тиснути на неї. Змочити водою паперовий фільтр і процідити через нього каву.
Насолоджуйтесь!

Рецепти кави 02
Рецепт “Айріш кави”:
Каву подають в товстостінному скляному келиху з ручкою, який перед приготуванням напою прогрівають гарячою водою. Збити вершки (20-30мл). Зварити чорну каву і перелити її в прогрітий келих. В готову каву додати цукор за смаком та розчинити його. Додати теплий віскі (40мл) та перемішати. Зверху налити збиті вершки - тонкою цівкою, по лезу ножа або по перевернутої ложці, щоб вони лягли рівним шаром.
Насолоджуйтесь!

Рецепти кави 03
Рецепт “Кави по-арабськи”:
У попередньо розігріту турку висипати чайну ложку цукру (за смаком). На слабкому вогні довести цукор до світло-коричневого кольору (до початку карамелизации). Залити карамелізований цукор 100 мл води і довести до кипіння. Зняти турку з вогню, додати 10 г меленої кави, перемішати. Влити 1 столову ложку холодної води. Нагрівати на слабкому вогні. Як тільки підніметься пінка, зняти турку з вогню. Через 2-3 хвилини розлити каву по прогрітим чашкам. У напій, приготований за цим рецептом, можна додати дрібку кардамону або по щіпці кардамону і кориці.
Насолоджуйтесь!

Рецепти кави 04
Рецепт “Кави по-іспанськи (Бонбом)”:
На дно прогрітого келиха налити згущене молоко (50мл). Зварити чорну каву будь-яким способом. Тонкою цівкою вилити 50-80мл кави зверху згущеного молока.
Збити блендером 10 мл кави з 2-3 кубиками льоду до отримання пінки. Викласти пінку на каву. За бажанням посипати пінку корицею або тертим шоколадом.
Насолоджуйтесь!

Рецепти кави 05
Рецепт “Кави по-креольски (Брюло)”:
Помити і ошпарити лимон окропом. Зрізати довгу смужку цедри з лимона та смужку цедри з апельсина. У смужку апельсинової цедри увіткнути бутони гвоздики (5-7 бутонів). Зварити каву у френч-пресі (400-500мл). У ємність з нержавіючої сталі покласти цедру, прянощі і цукор (20-25г), вилити коньяк (75мл). Підігрівати суміш на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться. Обережно підпалити суміш. Приблизно через 1 хвилину, коли вогонь стане слабшим, тонкою цівкою влити гарячу каву. За допомогою ложки з довгою ручкою (ополоника) розлити каву по чашках і відразу ж подати гостям.
Насолоджуйтесь!

Рецепти кави 06
Рецепт “Кави оранж”:
Заварити чорну каву (можна зі спеціями) у френч-пресі або турці (50-100мл). Дати настоятися 3-4 хвилини, профільтрувати (або можна використати еспресо). Налити апельсиновий сік (50мл) у келих. Додати кави. Перемішати. Підсолодити кави цукром за смаком. Прикрасити напій цедрою або корицею в паличках.
Насолоджуйтесь!

Made on
Tilda